De Notenkraker, muzikaal sprookje voor het hele gezin (5+)

door het Orkest van Utrecht, verteller Michiel van Vliet, het jongerenballet van Dansstudio Jos Dolstra en het Jeugdorkest Leidsche Rijn.

Net als andere jaren brengt het Orkest van Utrecht ook dit jaar weer een een verrassend concert voor het hele gezin. Dit keer de Notenkraker, het bekendste ballet van de Tsjaikovski. Het is kerst en Clara is jarig. Ze krijgt een houten notenkraker, die al snel stuk gaat maar `s nachts tot leven komt. De notenkraker blijkt een prins te zijn. Ze wordt meegenomen naar een kasteel waar door kinderen uit alle delen van de wereld gedanst wordt.

De opening wordt gespeeld door het Jeugdorkest Leidsche Rijn, een ensemble van jonge musici (7 -13 jaar). Ook visueel komt het verhaal tot leven dankzij het jongerenballet van Dansstudio Jos Dolstra o.l.v. Yvonne Charlton.
Wil je zelf eens viool spelen? Of op de pauken slaan? Dat kan! Kom na afloop gezellig op het podium en probeer je favoriete instrument uit.
Er worden 3 voorstellingen gegeven op donderdag 27 december:

  • Ochtendconcert: 11:00 uur
  • Voormiddag concert: 14:00
  • Namiddag concert: 16:00
Kaarten zijn te bestellen via https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets-categorie/ovu/. De toegangsprijs bedraagt €8,50. De prijs met U-pas korting is €7,-. Prijzen zijn excl. €0.99 transactiekosten. Ondervindt u problemen bij het online bestellen, laat het ons weten via kaartverkoop@orkestvanutrecht.nl.